DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Virtual reality skaber livsglæde hos demensramte

KORT NYT12. APR 2018 9.25

SYDDANMARK / KOLDING: Et virtual reality-besøg på barndommens bondegård eller i ungdommens studieby kan give glæde og livskvalitet til demensramte mennesker samt hjælpe plejepersonalet i det daglige arbejde, lyder det fra Region Syddanmark, der netop nu tester potentialet i virtual reality i samarbejde med TakeawalkVR på fem plejecentre i Kolding Kommune.  

Et af formålene med projektet har været at se, om man kan måle en længerevarende effekt af brugen af VR-platformen. Men det har vist sig sværere end som så. Målgruppen er ramt af demens, og da demens er en sygdom, der udvikler sig over tid, men aldrig bliver bedre, så har det været svært at påvise en længerevarende positiv effekt med hårde tal. Løsningens mulighed for bl.a. at give de demente rigtig gode stunder har dog været tydelig for alle parter i projektet.

Plejepersonalet har til gengæld observeret, at nogle borgere har været tydeligt glade, mens de har haft VR-brillen på. Mange har også udvidet deres ordforråd, mens de har set filmen. Personalet har også oplevet, at det har bragt personalet tættere sammen med beboerne. 

sl