DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Virksomheder tilbyder gratis fjernundervisning til alle skoler

Alle skoler får nu mulighed for at bruge mere onlineundervisning. 48 virksomheder er nemlig gået sammen om at gøre deres produkter gratis.
16. MAR 2020 15.15
TEMA: Corona

Landet over søger folkeskoler og kommuner lige nu løsninger på, hvordan de kan sørge for at organisere fjernundervisning over internettet til deres mange elever, der sidder hjemme. Det har nu fået 48 virksomheder, der udvikler læringsteknologi, til at tilbyde både undervisningsmateriale og platforme til fjernundervisning gratis til alle skoler.

Det kommer, efter at virksomhederne er gået sammen med deres medlemsforening EdTech Denmark, om at skabe en hjemmeside, hvor skoler og kommuner kan få et overblik over de mange forskellige løsninger på fjernundervisning, som nu er gratis.

Formanden for EdTech Denmark, Thomas Overholt Hansen, så beslutningen om, at virksomhederne skulle være med til at hjælpe skolerne under coronakrisen, som en selvfølge.

- Den støtte og opbakning, som vi har oplevet de seneste dage har været intet mindre end fantastisk. Vores teknologivirksomheder har uden videre åbnet deres løsninger op gratis, så eleverne fortsat kan få undervisning og lære nyt, også selv om de ikke kan komme fysisk i skole, siger han.

I Danmark findes der omkring 100 medlemmer, der beskæftiger sig med læringsteknologi. Og her har samtlige af de virksomheder, der beskæftiger sig med skolesektoren, tilbudt deres produkter gratis til skolerne gennem den nye hjemmeside, edtechdonor.dk.

jeg