DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Videokonsultationer skal få praktiserende læger til Mors

KORT NYT15. MAR 2018 13.00
TEMA: Lægemangel

MORS / NORDJYLLAND: I regionsklinikken i Øster Jølby på Mors er regionen begyndt at teste videokonsultationer mellem patienter og den praktiserende læge. Formålet er på den ene side at give borgerne en mere fleksibel og bedre adgang til deres praktiserende læge og på den anden side at kunne rekruttere læger til lægedækningstruede områder. Det oplyser Region Nordjyland. 

I løbet af foråret indføres videokonsultationer i regionsklinikken i Øster Jølby, og herefter udbredes konsultationsformen til de øvrige regionsklinikker i Nordjylland. På sigt er målet, at løsningen skal kunne anvendes bredt af almen praksisklinikker i Nordjylland, hvor regionen er udfordret på lægedækningen. Regionen vil derfor invitere de faglige organisationer til et samarbejde om det.

Region Nordjylland har et tæt samarbejde med Morsø Kommune om at gå nye veje for at udvikle bedre sundhedstilbud med udgangspunkt i borgernes behov. Samtidig afprøves nye måder til at skabe bedre lægedækning på i områder, hvor der er mangel på læger, som er tilfældet på Mors.

sl