DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Illustration: IQMTEL

Viborg kortlægger mobildækning med skraldebiler

Skraldebilerne i Viborg har i en periode haft en ekstra opgave. På de daglige ture har de nemlig været med til at kortlægge mobildækningen i hele kommunen.

VIBORG: Mobildækningen kan svinge meget i den samme kommune. Derfor har Viborg Kommune taget et nyt middel i brug, som skal gøre det lettere for borgerne at se, hvordan den er i deres område.

Det er kommunens skraldebiler, som i en periode på cirka tre måneder har kørt rundt med mobiltelefoner for at måle henholdsvis 2-, 3- og 4G-dækningen. Telefonerne lå i tasker i skraldebilerne, indtil hele kommunen var kortlagt.

Det har både dannet grundlag for at se, hvor der er huller samt en dialog mellem kommunen og teleudbyderne. Her har de syv-otte lokaliserede huller i dækningen været baggrund for et dialogmøde mellem kommunens it- og digitaliseringschef, Erik Sørensen, og de tre udbydere TDC, Telia/Telenor og 3.

- Vi vil gerne være proaktive og sikre, at det i alle tilfælde ikke er os, der står i vejen for opsætning af nye master, der kan dække hullerne. Derfor har vi taget dialogen, så vi kender hinanden og har de rigtige kontaktpersoner, når der er brug for det - fx i forbindelse med køb eller leje af arealer til nye master, siger Erik Sørensen.

Dækningen er vigtig for alle
Også borgmester Ulrik Wilbek (V) er glad for den nye kortlægning, for dækning er vigtig for alle i kommunen - fra borgere til plejepersonale og miljømedarbejdere.

- Mine kolleger i byrådet og jeg støder i forskellige sammenhænge på borgere og virksomheder i landdistrikterne, som fortæller, at de mangler mobildækning, der hvor de bor. Nu giver vi dem mulighed for at gå ind og se, hvilken leverandør, der dækker bedst på deres adresse, siger han. 

Den samlede oversigt over dækningen kan nu ses på viborg.dk/mobildaekning, hvor det også fremgår, hvem der dækker hvor. Ifølge kommunen er der allerede planer om nye master i nogle af de dårligt dækkede områder. 

ibs