DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ups… Vi kom til at slette Nørregade

På grund af en datafejl fik alle beboere i Nørregade i Christiansfeld den overraskende besked i deres e-Boks, at deres adresse var ændret til Zinzendorfgade.

KOLDING: En tastefejl i et IT-system har betydet, at en hel gade i Christiansfeld i dag med ét slag ændrede navn fra Nørregade til Zinzendorfgade. Selvom datafejlen, der opstod i Kolding Kommunes Byggesagsafdeling, er rettet, blev der automatisk sendt et brev til beboernes e-Boks om, at de havde fået en ny adresse, hvilket selvfølgelig vakte stor undren i byen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi beklager meget, den fejl, der er sket og det besvær, som den eventuelt må medføre for beboerne i Nørregade. Da de kommunale og statslige it-systemer hænger sammen, er navneændringen slået igennem i alle offentlige registre, og selvom fejlen blev rettet hurtigt, vil rettelsen desværre først slå i gennem i morgen fredag kl. 16, forklarer Ingelise Jellesen, afdelingsleder i Byggesag.

Omdøbningen af Nørregade i Christiansfeld til Zinzendorfgade er sket i it-systemet Danmarks Adresser, der anvendes til at navngive gader og tildele husnumre i hele Danmark. Fejlen er sket i forbindelse med arbejdet med at forberede omdannelsen af Christiansfeld Gl. Skole til boliger.

Navnet Zinzendorf stammer i øvrigt fra den tyske greve, embedsmand og teolog, Nikolaus Ludwig von Zinzendorf (1700-1760), der grundlagde den Herrnhutiske Brødremenighed, som i sin tid byggede Christiansfeld.

MG