DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Unge har ikke styr på offentlig kommunikation

Næsten hver tredje af de 15-årige i Thisted har aldrig åbnet deres e-boks - det gør kommunen nu noget ved

THISTED: Når man fylder 15 år, er man økonomisk ansvarlig og i det offentliges øjne parat til at modtage digital post. Derfor har det siden 1. november 2014 været obligatorisk for 15 årige at have en digital postkasse, som kan åbnes med Nem-ID.

Men selv om de fleste unge er vokset op med mobiltelefoner og computere, er langt fra alle fortrolige med kontakten til det offentlige gennem de digitale kanaler. I Thisted Kommune har op imod 30 pct. af de unge i 8. og 9. klasse ikke åbnet deres digitale postkasse. Derfor går de måske glip af vigtige økonomiske oplysninger, beskeder fra sundhedsvæsnet eller fra deres kommende uddannelsesinstitutioner.

For at hjælpe de unge i gang har Borgerservice og Ydelser siden 1. januar kørt projekt Ung og Digital i hele kommunen. 

Ingen tidligere kontakt
Indtil nu har de besøgt fem folkeskoler og er på vej til flere. Med i bagagen har de blandt andet haft en humoristisk instruktionsvideo.

- Ofte har den unge slet ikke haft kontakt til det offentlige forud for vores besøg. Derfor gør vi meget ud af at forklare, at det altså både er beskeder fra tandlægen, sygehuset eller fra en kommende uddannelse, som de risikerer at gå glip af. Det kan for eksempel også være, hvis de skal bestille en straffeattest til et fritidsarbejde, fortæller Gitte Pedersen, faglig koordinator i Borgerservice og Ydelser. 

Undervisningen ser ud til at have båret frugt. Udover en masse positive tilbagemeldinger og nysgerrige spørgsmål har Borgerservice alene i uge 3 udstedt 11 Nem-ID til elever fra de besøgte skoler. 

ak