DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Underskrifter indsamles for at skrotte Sundhedsplatformen

KORT NYT13. JUL 2018 10.30

SJÆLLAND: Den elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen, der blev implementeret i Region Sjælland i november 2017, skal skrottes og udskiftes med en national patientjournal. Det et håbet bag et nyt borgerforslag, som psykolog Flemming Bang Rasmussen sammen med en række andre personer fra sundhedsområdet står bag.

- Vi ønsker, at der bliver indført én national elektronisk patientjournal. Det giver en masse fordele i forhold til i dag, hvor vi har problemer med at opsamle data til vores kliniske database. Det fungerer ad Pommern til, siger Flemming Bang Rasmussen, der er ansat som psykolog i Region Sjælland, og arbejder selv med platformen, som han mener skaber problemer for sundhedspersonalet, når der skal sendes oplysninger mellem regionerne.

Borgerforslaget blev oprettet onsdag klokken 13.00 og har i skrivende stund 204 underskrifter. Hvis 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalg støtter forslaget inden den 7. januar 2019, kan det blive fremsat i Folketinget. Tidligere har en række overlæger i Region Sjælland kritiseret Sundhedsplatformen, fordi de er bekymrede for patienternes sikkerhed. Det elektroniske system risikerede simpelthen at give patienter den forkerte medicin. 

sl