DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Udlandet har fået øje på Faxes robotforsøg

KORT NYT4. JUL 2017 14.26

FAXE: Faxe Kommune er som den første i landet i gang med et forsøg, hvor man bruger robotteknologi i samtalen mellem læge og patienter. Forsøget får nu international opmærksomhed, da Rikke Nielsen, ph.d-stipendiat fra Københavns Universitet, bruger det i sin afhandling, som hun skal debattere på en konference om telesundhed i Bristol i England senere på måneden. Det skriver Dagbladet Ringsted.

- Det er første forsøg af sin art i Danmark, og derfor er det jo spændende at følge, siger Rikke Nielsen, der allerede har vist eksempler fra Faxe Kommune til kolleger på King’s College, London og forskere fra Australien.

- Vi har længe været optaget af at undersøge, hvordan robotteknologi kan supplere og bidrage positivt inden for velfærdsområdet. Derfor er det også spændende for os, at Københavns Universitet finder forsøget både unikt og undersøgelsesværdigt. Det optager bestemt også os at få belyst, hvordan teknologien kan bruges trygt og tillidsskabende til gavn for borgerne, siger borgmester Knud Erik Hansen (S).

ka