DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Udfyld online, print og send med post...

Greve Kommune rydder op i meningsløse regler og sender gakket lovgivning videre til statsministeren med opfordring til, at regeringen gør det samme
19. MAJ 2016 12.40

GREVE: Gakkede regler er dem, som er spild af tid og ikke giver mening. Den slags regler har Greve Kommune erklæret krig de seneste måneder.

Alle kommunens medarbejdere er blevet opfordret til komme med eksempler på gakkede regler fra deres hverdag. Og medarbejderne har kvitteret med eksempler på sagsgange og regler, som efter deres mening er er spild af tid og meningsløse.

I Borgerservice har en medarbejder for eksempel undret sig over, at borgerne, som bliver fritaget for at bruge Digital Post, også skal ansøge om at blive fritaget for at bruge Digital Selvbetjening, selvom de to ting er næsten det samme. Den regel bunder i lovgivning og er nu sendt videre til ministeriet.

Borgmester Pernille Beckmann (V) er godt tilfreds med, at kommunen forsøger at slippe af med regler, som bare skaber frustration.

- Medarbejderne har både afdækket gakkede regler, som vi selv har skabt i kommunen, og gakket lovgivning som bliver pålagt os fra regeringen. Nu rydder vi op i tåbelighederne, siger hun.

Andre gakkede regler har handlet om elektroniske blanketter, som bliver udfyldt online, men som derefter skal printes og sendes med almindelig post. Eller at kommunen hvert år skal udarbejde en såkaldt ligestillingsredegørelse, som ikke skal sendes til nogen eller bruges af nogen.

I alt har Greve Kommune modtaget 42 henvendelser fra medarbejdere om gakkede regler og lovgivning.

ka