DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tyveri i Gladsaxe: Tusindvis af borgeres oplysninger berørt

Et indbrud på Gladsaxes rådhus har betydet, at 20.000 borgeres fortrolige oplysninger kan være endt i de forkerte hænder

GLADSAXE: Rådhuset i Gladsaxe har været udsat for tyveri, og det var ikke hvad som helst, tyven fik fingre i. Der blev nemlig stjålet en computer med fortrolige oplysninger om cirka 20.000 borgere, oplyser kommunen.

Det drejer sig om et excelark med blandt andet cpr-numre og navne, som en medarbejder ved en fejl har gemt lokalt på computeren. Det er i strid med kommunens retningslinjer for håndtering af personfølsomme oplysninger, 'fordi det derved vil være muligt for en hacker, eller i dette tilfælde en tyv, ulovligt at skaffe sig adgang til kommunens oplysninger'. 

'Ikke godt nok'
Ifølge kommunaldirektør Bo Rasmussen er der tale om et uheldigt sammentræf af en menneskelig fejl og tyveri, og han er rigtig ærgerlig over, at det kunne ske, men siger, at 'det er vanskeligt at gardere sig helt mod tyveri og menneskelige fejl'.

- Det er ikke godt nok. Nu vil vi se på, hvordan vi kan gøre endnu mere for at sikre vores fortrolige oplysninger og vores rådhus. Og så håber vi, at der er tale om et brugstyveri, hvor harddisken er blevet slettet umiddelbart efter tyveriet med henblik på videresalg af computeren. Når vi ser på omstændighederne omkring tyveriet, er det efter alt at dømme det mest sandsynlige, siger han. 

Kommunen oplyser også, at den har været i kontakt med en it-sikkerhedsekspert, som vurderer risikoen for misbrug som meget lille.

Kommunen skærper nu retningslinjerne omkring sikkerheden og vil sørge for at understrege, hvordan sådanne oplysninger skal håndteres, overfor medarbejderne. 

Ifølge kommunen er der tale om brugstyveri, og derfor er risikoen for misbrug af oplysninger lille. Episoden er meldt til Datatilsynet, og tyveriet til politiet, og de berørte borgere er blevet orienteret.

ibs