DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Trim af it-systemer skal give mere tid til patienterne

30 mio. kr. i budgettet skal effektivisere blandt andet ved overførsler af data i stedet for manuel indtastning
21. SEP 2015 6.19

NORDJYLLAND: Sygeplejersker og andet sundhedspersonale skal fremover bruge færre kræfter i tunge og sløve computersystemer. Det er et af målene med Region Nordjyllands nye IT-pulje på 30 mio. kr., hvilket i sidste ende kan give flere ressourcer til patienten, fortæller DR Nordjylland.

- Jeg bruger rigtig meget tid foran computeren for at dokumentere det, vi laver. Hvis IT-systemerne fungerer, gør det min hverdag nemmere, og det betyder virkelig noget, siger Steven Krogh-Larsen, sygeplejerske på skadestuden ved Aalborg Universitetshospital, til radiostationen.

Han ser gode perspektiver i at gøre teknologien mere smidig, så man kan spare tid på at notere og finde oplysninger om patienterne. Som det er nu, skal personalet på akutafdelingen manuelt indtaste blodtryksværdier, selvom det er teknisk muligt at overføre tallene direkte fra måleapparaterne til systemerne, hvor de skal registreres. Her kan investeringerne gøre en forskel.

Rigide it-systemer
- Hvis man lytter til sundhedspersonalet, tror jeg, at det kan blive gevinst. Det er jeg ikke i tvivl om. Det erstatter ikke sundhedsplejersker og læger, men det understøtter det kliniske arbejde, vi laver, siger Steven Krogh-Larsen, der særligt i situationer med pres og patienterne på gangene oplever, at rigide IT-systemer kan komme i vejen for patienterne.

Ifølge DR Nordjylland skal en styregruppe med direktør ved Sygehus Vendsyssel, Henrik Larsen, i spidsen foreslå, hvor pengene helt konkret skal kanaliseres hen. Han er glad for, at politikerne også har fundet plads til it-investeringer i et budget, hvor der skal spares og skæres på personalet.

- Det er der, vi har alle væsentlige oplysninger om patienten. Det er der, de skal findes frem, inden den konkrete behandling og pleje kan gå i gang, og det er også der, det skal dokumenteres. Så det er afgørende, at systemet kører og er driftssikkert og hurtigt, siger Henrik Larsen til DR Nordjylland.

mk