DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Martin Bubandt, Polfoto.

To ud af tre ældre er hoppet med på digitaliseringen

Ti pct. flere ældre tilmeldt digital post siden starten for godt to år siden

På to år har ti pct. flere ældre tilmeldt sig digital post, og de fleste ældre er langt bedre end de unge til at tjekke deres digitale postkasse, skriver Kristeligt Dagblad. Siden tilmelding til digital post blev obligatorisk for alle over 15 år i november 2014 har antallet af tilmeldte under 65 år stort set været uændret, men gruppen af tilmeldte over 65 år vokset med 10 pct., så 68 pct. i dag er tilmeldt.

Tallene stammer fra den seneste opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen, som dog også viser et fald i antallet af tilmeldte ældre fra november til december sidste år. Graden af 'digitaliseringsparathed' har overrasket i Digitaliseringsstyrelsen, fortæller kontorchef Louise Palludan Kampmann, der er ansvarlig for den såkaldte fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

- Vi havde i virkeligheden regnet med, at flere ville have behov for fritagelse. Men allerede op til den obligatoriske tilmelding i 2014 oplevede vi, at de ældre var nogle af dem, som tilmeldte sig, inden det blev nødvendigt. Kommunerne og organisationer som Ældre Sagen har gjort et kæmpe stykke arbejde, og i dag ser vi ikke engang længere de ældre som den største udfordring, siger hun.

Den overordnede udvikling er i tråd med de ældres digitale vaner i almindelighed, som er blevet belyst i Danmarks Statistiks nylige rapport 'It-anvendelse i befolkningen 2016'.

Den viser, at andelen af personer over 65 år, som aldrig har været på internettet, er halveret i løbet af de seneste fire år. I dag er det færre end hver femte i den aldersgruppe, som ikke har prøvet kræfter med internettet.

 

 

mk