DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tingbogsoplysninger afsløres i kæmpe datatyveri

Alle med hemmelig adresse, der ikke bor til leje, er blevet afsløret
26. JAN 2016 12.35

Den danske tingbog er blevet kopieret til en udenlandsk server, fortæller Radio24syv. Dermed er over en million personers oplysninger om lån og adresse på fremmede hænder – inklusive mange personers hemmelige adresser.

Hjemmesiden består egentlig bare af et enkelt søgefelt, men hvad der kan findes frem er imponerende: Oplysninger om samtlige danske ejer- og andelsboliger, hvem der bor i dem og hvilke lån, de har. Samtidigt kan man alene ved at søge på et navn få alle oplysningerne frem.

- Det ser ud som om, at man har stjålet tinglysningsdatabasen og kopieret den ind på den her side på en eller anden måde, siger Henrik Larsen, der er leder af IT-sikkerhedsorganisationen DK-Cert til Radio24syv.

Når man bruger den almindelige tingbog, som den danske stat stiller til rådighed, så kan man kun få navnene på, hvem der har lån i en bolig, ved at søge på en konkret adresse. Men på denne hjemmeside kan man bare søge på et navn, fortæller Radio24syv. På den måde er alle med hemmelig adresse, der ikke bor til leje, blevet afsløret.

Der er omkring 1,3 millioner ejerboliger og 200.000 andelsboliger i Danmark. Så det er oplysninger om langt over en million, der ligger på hjemmesiden.

Domænet blev registreret for fire dage siden gennem et selskab i Bahamas, der specialiserer sig i at holde folkene bag hemmelige.

ka