DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Telenor havde fejlen i Aalborgs nødkalde-nedbrud

Teleselskabet havde ikke varslet en opdatering af nødkaldesystemet. Det skal de fremover efter aftale om fælles beredskab
3. MAJ 2017 12.49

AALBORG: Det var en fejlslagen opdatering af Telenors netværk, som forårsagede mandagens nedbrud af Aalborg Kommunes nødkald, oplyser Aalborg Kommune. Fejlen blev udløst af en opdatering hos Telenor og bevirkede, at borgere med bevilliget nødkald mandag aften og natten til tirsdag ikke kunne tilkalde hjemmeplejen og sygeplejen via nødkaldet.

Under nedbruddet tog det kommunale nødberedskab over og sendte ekstra indkaldt personale på tryghedsbesøg hos de mest udsatte og syge borgere, mens Vagtcentralen tog imod opkald fra borgere og pårørende.

Aalborg Kommune og Telenor har som en direkte konsekvens af nedbruddet etableret et fælles beredskab. Aftalen betyder, at Aalborg Kommune fremover får direkte besked om kommende opdateringer. Det skal sikre, at kommunens nødberedskab er forberedt på et muligt nedbrud og hjælpe til, at fejlen kan findes og rettes hurtigere.

- Vi må konstatere, at ingen systemer er helt sikret mod nedbrud, men med et fælles beredskab kan vi bedre forebygge og hurtigere løse problemet, hvis noget lignende skulle ske igen, konstaterer ældre- og sundhedschef Annette Secher fra Ældre og Handicapforvaltningen.

Mandagens nedbrud omfattede 2.100 borgeres nødkald. Aalborg Kommune har dagligt cirka 110 kald via nødkald.

ka