DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Syddanmark sender EPJ i udbud med forhandling

Hidtidig løsning kunne ikke forlænges, men er alligevel aftalt i brug mindst tre år mere
28. MAR 2017 11.54

SYDDANMARK: En ny løsning for Region Syddanmarks elektroniske patientjournal har lange udsigter, selv om regionsrådet allerede før jul besluttede at sende opgaven i udbud. En supplerede regionsrådsbeslutning mandag fastlægger rammerne for udbuddet, men samtidig er der med den hidtidige leverandør indgået en treårig aftale med mulighed for forlængelse i yderligere to år af den nuværnde EPJ-løsning, oplyser regionen.

Den lange lunte skyldes at man 'går efter en elektronisk patientjournal, der er i fuld drift og har vist sit værd, så vi ikke kommer til at stå med en løsning, som først skal udvikles færdig', forklarer regionsrådsformand Stephanie Lose (V). I virkeligheden var regionsrådet fra starten slet ikke stemt for at skifte til nyt, men en kontraktforlængelse viste sig umulig og derfor var der ingen vej udenom et udbud.

Udbudsformen er nu besluttet at skulle være et såkaldt 'udbud med forhandling', altså med en forhandlingsrunde efter at regionen har modtaget de indledende tilbud. Der er afsat 15 mio. kr. til at gennemføre udbuddet, og processen er planlagt så der ved årsskiftet skal kunne peges administrativt på en EPJ-løsning, så det nyvalgte regionsråd kan tage endelig beslutning om et kommende system.

Samlet vil der gå mindst tre år, før den nye EPJ-løsning er klar til at blive taget i brug på regionens sygehuse, deraf aftalen med den hidtidige leverandør om fortsat service og vedligehold af af den nuværende elektroniske patientjournal.

Fra begyndelsen af arbejdet med udbuddet vil der blive tilknyttet fem udvalgte klinikere til processen, som hver skal bruge en arbejdsdag om ugen på at være med til at sikre kvaliteten af den EPJ-løsning, der bliver valgt. Gruppen ventes udvidet yderligere når den endelige evaluering af tilbuddene skal foretages.

mk