DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sundhedsplatformen står ikke til at overleve sundhedsreform

KORT NYT23. JAN 2019 6.40

HOVEDSTADEN / SJÆLLAND: De to østdanske regioners it-system Sundhedsplatformen overlever næppe en sundhedsreform, fremgår det af udtalelser fra sundhedsordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance. De forudser at man vil lægge op til, at hele landet får ét it-system på sundhedsområdet, og pilen peger ikke på Sundhedsplatformen.

I regionerne vest for Storebælt bruger Midtjylland den Elektroniske PatientJournal EPJ, som tillige er på vej til at blive implementeret i naboregionerne Nordjylland og Syddanmark. Det har ikke været plaget af de samme problemer som Sundhedsplatformen, og de blå partier vil 'helt sikkert kigge' på EPJ og ikke på Sundhedsplatformen, siger Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup til avisen.

Der mangler dog en større undersøgelse af, hvilket it-system der rent faktisk skaber mere effektivitet i sundhedsvæsenet, lyder det fra eksperter, som Berlingske har talt med. Samme toner lyder fra Hovedstadens regionsrådformand Sofie Hæstorp Andersen (S), der opfordrer til at vente med en endelig beslutning til it-systemerne er blevet evalueret.

Ritzau