DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sundhedsplatformen fint fra start i Sjælland

Alt gik som planlagt, da Sundhedsplatformen kl 03.00 natten til lørdag blev taget i brug på sygehusene i Region Sjælland

SJÆLLAND: Startskuddet til Sundhedsplatformen i Region Sjælland er gået efter planen. Sådan lyder meldingen fra Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland.

- Sundhedsplatformen kører stabilt på alle vores sygehuse og i psykiatrien. Der er naturligvis ting og fejlmeldinger, der skal rettes til. Det kan ikke undgås, at teknikken kan drille, og personalet skal naturligvis også bruge tid på at lære systemet at kende. Medarbejderne har leveret en imponerende indsats og knoklet for at blive klar til Sundhedsplatformen. Vi har gennem det seneste år forberedt os grundigt, siger Lars Onsberg Henriksen.

12.000 medarbejdere i Region Sjælland er blevet undervist i Sundhedsplatformen, og alle sygehusafdelinger har forberedt nye arbejdsgange. Fredag aften kl 18 stoppede personalet på alle sygehusene med at udfylde patientjournaler i regionens gamle it-system OPUS og begyndte at notere nye indlæggelser i gammeldags papirjournaler, indtil de kl 03 i nat var klar til at registrere i Sundhedsplatformen.

Ekstra personale
Sundhedsplatformen er nu taget i drift på sygehusene samt psykiatrien og patientbehandlingen foregår som forventet. Det er målet, at patienterne kun i begrænset skal mærke til, at Region Sjælland har taget et nyt system i brug, som naturligvis kræver noget tilvænning fra personalet.

Sygehusene og psykiatrien har planlagt en nedgang i de ambulante og planlagte patientforløb, når Sundhedsplatformen nu indføres. Netop for at give medarbejderne tid til at lære det nye system godt at kende. Region Sjælland har desuden hentet ekstra hjælp ind i form af DTU-studerende og medicinstuderende, som i de første uger skal assistere personalet med at anvende det nye system sikkert og korrekt.

- Vi har også indkaldt ekstra personale, så vi er på alt det akutte stort set dobbeltbemandet i weekenden og i de kommende dage. Vi har samtidig et system, hvor vi hver tredje time får indmelding fra de enkelte sygehuse om eventuelle udfordringer i deres akutmodtagelser. Det kan for eksempel være hvis de har behov for at få nedsat mængden af patienter, så nogle af de andre sygehuse kan aflaste. Kun i en nødsituation vil vi begynde at visitere til vores naboregioner, siger Lars Onsberg Henriksen.

Mundkurve
Lørdag morgen skrev TV Øst om en række aflyste interviews med pressen om implementeringen af Sundhedsplatformen. Mediet konstaterede, at de ansatte er blevet udstyret med mundkurv, og den udmelding har fyldt i debatten hen over weekenden. Men regionen afviser, at der er tale om mundkurve:

- Det er vigtigt, at vi får de rigtige informationer ud til omverden. Når medier henvender sig til os med planlagte interview, så kommer de ind ad fordøren via denne beredskabsstab, siger Region Sjællands pressechef Claus Clausen.

Beredskabsstaben tager løbende stilling til, hvornår beredskabet for sundhedsplatformen er ovre, oplyser Claus Clausen.

rp