DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Store virksomheder poster flere penge i it-sikkerhed

KORT NYT5. SEP 2017 7.41

Der bliver postet mange penge i it-sikkerhed i de danske virksomheder, og summen vokser fra år til år, viser tal fra Danmarks Statistik, der konkluderer, at 30 pct. af alle virksomheder mere med end 10 ansatte har øget investeringerne i it-sikkerhed fra 2015 til 2016. I de største virksomheder - dem med mere end 100 ansatte - har 53 pct., opgraderet sikkerhedsforanstaltninger.

- Det er positivt, at der er øget fokus på sikkerhed. Vi kan nemlig se, at trusselsbilledet er øget, så det giver god mening. Alle virksomheder er udsat for phishing og direktørsvindel. Derfor er det godt, at det ser ud til, at også de mellemstore virksomheder er kommet med på bølgen, siger branchedirektør Adam Lebech fra DI Digital.

Han er sikker på, at tallene for 2017 vil være endnu højere, fordi it-sikkerhed for alvor er kommet på dagsordenen, ikke mindst på grund af det cyberangreb, der lammede Mærsks skibe og havneterminaler tidligere på sommeren. Regeringen har afsat 100 mio. kr. til en ny strategi for cyber- og informationssikkerhed, der skal udkomme i det nye år.

Ritzau