DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Stærkt comeback for dansk klynge af fiberselskaber

Udbygningen af de globale motorveje for datatrafik tager igen fart efter skyggen af den bristede it-boble
6. SEP 2017 9.52

Den hensygnende danske klynge af fiberoptiske virksomheder er vågnet op til dåd. Efter tæt på 15 år i skyggen af dotcom-boblens endeligt i starten af 00’erne, er der igen kommet tryk på kedlerne, skriver Finans.

Det ses tydeligst for det gamle NKT-selskab OFS Fitel, der efter amerikansk ejerskab nu ligger i hænderne på japanske Furukawa. Omsætningen er fordoblet til 760 mio. kr. på tre år, mens bundlinjen er vendt fra et tab på 65 mio. kr. til et overskud på 161 mio. kr. med positive fremtidsforventninger.

- Grunden til, at går så godt, at vi ikke kan følge med, er, at behovet bliver større. Hele smartphone-bølgen har taget verden med storm. Det er mobiltelefoni, der driver væksten. De virksomheder, der er tilbage i Danmark, bliver alle købt af store internationale firmaer, siger adm. direktør Yueqiang Shen fra det kinesisk-ejede Accelink, som sammen med den kendte industrifamilie Foss nu er efter af Ibsen Photonics efter et kort amerikansk ejerskab.

Ifølge institutdirektør Lars-Ulrik Aaen Andersen fra Institut for Fotonik på DTUe r Danmark en interessant spiller på det voksende marked:

- Teleindustrien er ved at få et rebound. Hele vores infrastruktur kommer under pres inden for de næste fem-ti år, med mindre man gør noget for at lægge fiberoptiske kabler, udbygge netværksinfrastrukturen og skifte elektriske signalbehandlinger ud med optiske. Det er en chance, som virksomheder i Danmark uanset størrelse kan nyde godt af, siger Lars-Ulrik Aaen Andersen til Finans.

mk