DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Stadig flere danskere opsøger lægen via e-mail

KORT NYT30. APR 2018 7.10

1.875.000 danskere benyttede sidste år e-mailkonsultation, og det er næsten 10 gange så mange som i 2006, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten. I 2009 blev det et krav, at praktiserende læger skulle tilbyde patienterne konsultationer via e-mail, og der er grund til at glæde sig over, at så mange har taget imod tilbuddet, mener Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi og afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse.

Set fra lægernes bord er der også grundlæggende begejstring for e-mailkonsultationens komme, men der er grund til at stoppe op og overveje, om kontaktformen er begyndt at fylde for meget, lyder det fra Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation, PLO.

Det samlede antal e-mailkonsultationer steg fra godt 470.000 i 2006 til knap 6.650.000 i 2017 – altså en stigning på over 6 millioner – og det betyder, at en læge i gennemsnit skal bruge 'minimum en time om dagen på elektronisk kommunikation,' lyder vurderingen fra Freitag, som vurderer, at der i de kommende år vil blive sendt endnu flere mails til lægen, og at de derfor i stigende grad vil blive besvaret af andre end lægen.

rp