DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Spil skal give nybagte familier en god start

KORT NYT22. JAN 2018 9.04

MIDTJYLLAND: For at hjælpe forældre med at lege den gode dialog frem, har fem fødesteder i Region Midtjylland sammen udviklet det digitale spil Samspil, der skal forsøge at holde forældrene sammen. Det håber man kan være med til at give flere børn en god start på livet.

I november og december 2017 blev Samspil, der har kostet 2 mio. kr. at udvikle, brugertestet af 16 forældrepar i samarbejde med 'Familieiværksætterne', som er et tilbud til førstegangsforældre i Randers Kommune. Både deltagernes og sundhedsplejens indtryk af spillet var positive, oplyser regionen i en pressemeddelelse. 

En undersøgelse foretaget af Egmont Fonden og Børns vilkår viser nemlig, at 37 pct. af alle hjemmeboende 16-årige ikke bor sammen med begge deres forældre. I de fleste tilfælde er børnene kun et til to år, når forældrene vælger at flytte fra hinanden, hvilket man i regionen har tolket som et tegn på, at flere forældre i dag savner redskaber i hverdagen til at styrke deres indbyrdes bånd og dermed barnets trivsel.

rp