DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Skoler og daginstitutioner skal have nyt it-system

KL vil have ny, samlet it-løsning til både daginstitutioner og skoler. Fire firmaer kæmper om ordren

Kommunerne skal snart erstatte det omstridte Skoleintra med en ny samarbejdsplatform, der også kan omfatte daginstitutioner. KL vil nemlig have et samlet brugersystem, der kan bruges af forældre og personale, fra børnene starter i vuggestue, til de går ud af folkeskolen. 

Kommunernes fælles it-selskab Kombit, der står for udbuddet på vegne af KL, oplyser, at alle 98 kommuner har skrevet sine skoler op til det nye system, mens 92 kommuner har udtrykt ønske om at integrere systemet i deres daginstitutioner.

Systemet kommer til at hedde Aula, og ideen er, at det skal give elever, pædagogisk personale og forældre adgang til informationer fra skolen og dagtilbud. Ifølge Kombits tidsplan skal systemet rulles ud på landets 1500 skoler efter sommerferien i august 2019. Udrulningen på dagtilbudsområdet forventes at begynde umiddelbart derefter. 

Opgaven blev tirsdag sendt i udbud, og det er it-firmaerne Assemble, CSC, Netcompany og Systematic, der kæmper om ordren, der har en anslået værdi på 350 mio. kr.  

Kombit forventer, at udbuddet og de medfølgende forhandlinger vil være afsluttet i juli 2017. 

Ritzau