DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Skoler har eksamensbøvl med CD-rom'er

KORT NYT2. MAJ 2016 14.11

Fra klokken ni i formiddag begyndte årets niende og tiendeklassernes afgangsprøve i skriftlig dansk, men optakten til eksamen er ikke forløbet lige glat alle steder, skriver Ingeniøren. Prøven: ’Skriftlig dansk med adgang til internettet’, som 422 af landets skoler benytter sig af, ligger nemlig på CD'er, som elever skal åbne og derfra tilgå en offline hjemmeside, og det er ikke nødvendigvis så nemt, som det lyder. 

På Tølløse Privat- og Efterskole, der er en af de 422, har det eksempelvis været nødvendigt at kopiere eksamensopgavprøverne fra CD-rom ned en efter en på 250 USB-stik, som skolen har investeret i til formålet, for kun tre ud af 200 elever, har et CD-rom drev. Og det har givet nogle logistiske problemer, da skolens personale tidligst må åbne prøvematerialet to timer før prøvestart.

Undervisningsministeriet oplyser, at en onlinemodel er blevet fravalgt, fordi der er en risiko for, at systemet ikke kan bære, når mange tusind elever kl. 9 logger ind og vil downloade den samme opgave på samme tid. Dertil kommer, at noget af det materiale, som elever skal bruge til prøven, er beskyttet af ophavsret, hvilket vil være et problem på en hjemmeside. Ministeriet har valgt CD'en i stedet for USB-stik, da USB-stikkene er fire gange dyrere. Til næste år rammer CD-bøvlet alle landets skoler, da ’Skriftlig dansk med adgang til internettet’ bliver obligatorisk.

dc