DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Skoleelever skal lære visuel programmering

It-virksomheder samarbejder med skoler i Vejle og København om at lære elever i 4. og 6. klasse at programmere

VEJLE: Vejle Kommune har indledt et samarbejde med Københavns Kommune og virksomheder i it-branchen, der har til formål at fremme børn og unges læring gennem kodning, og i det hele taget udbrede forståelse for it blandt børn og unge.

Projektet hedder Coding Class, og hvor 'traditionel' kodning er meget teksttung, er Coding Class funderet i visuel programmering. Eleverne programmerer ved at flytte ikoner med forskellig betydning og egenskaber rundt på skærmen, og ved at sammensætte dem på forskellig vis kan eleverne kode – programmere – it-systemer til at udføre forskellige ting. Princippet er således nært beslægtet med traditionel kodning, hvor kommandoer får programmer og systemer til at handle på den ønskede måde.

-  Mange spår, at 65 pct. af de børn, der i dag går i skole, i fremtiden kommer til at bestride jobs, der ikke findes i dag. Så hvad de kommer til at arbejde med, ved vi ikke, men alt andet lige vil disse jobs indeholde brug og mestring af it-kompetencer, fortæller Jens Find, direktør i it-virksomheden Unik System Design i Vejle.

Coding Class er ikke et fag i sig selv, og vil derfor undervejs i det tre-årige projektforløb blive en del af mange forskellige fag:

- Det ligger lige for at bruge kodning i fag som matematik og naturfag , for kodning hjælper eleverne til at tænke logisk og forudsige hændelser. Men samtidig er der den kreative vinkel ved kodning. Ikke kun fordi kodning i sin fremtoning er visuel – eleverne flytter ikoner rundt – men jo fordi det at tænke abstrakt, og problemløsende fordrer en kreativ tænkning, fortæller skoleleder på Mølholm Skole i Vejle, Kristian Pedersen.

 ka

I Vejle Kommune deltager Smidstrup Skærup-Skole (6. årgang), Mølholm skole (6. årgang) og Skibet Skole (4. årgang) i Coding Class.

De deltagende virksomheder i projektet er: SAP, Global Connect, Atea, KMD, HP, CSC, TDC, NNIT, Microsoft Hitachi, Dis-Play, Unik System Design.