DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Skoleelever lagde Tårnbys it-systemer ned med angreb

KORT NYT20. SEP 2018 9.00

TÅRNBY: Det var med al sandsynlighed en gruppe folkeskoleelever, som kort forinden vinterferien i 2015 lagde hele Tårnby Kommunes it-systemer ned med et såkaldt DDoS-angreb, skriver Ekstra Bladet. Angrebet, der overbelaster serverne med så mange forespørgsler, at serverne ikke kan følge med, fik al internet i kommunen til at kollapse i to dage, inden det lykkedes kommunen at stoppe angrebet.

Ifølge Ekstra Bladet betød angrebet, at Tårnby Kommune måtte sende folk hjem fra borgerservice, der som konsekvens bl.a. ikke kunne lave nye pas og kørekort. Kommunen var dengang mere udsat for den slags angreb, fordi hele kommunen kørte på samme kabelforbindelse. Siden har kommunen fundet en ny it-løsning, hvor internettet er blevet delt op i flere forbindelser.

Sagen blev meldt til politiet, da det stod klart, at det sandsynligvis var en gruppe folkeskoleelever, som stod bag. Det var således særligt kommunens skoler, som angrebet var rettet imod, og interne undersøgelser viste, at nogle skoleelever først havde søgt på, hvordan man laver et DDoS-angreb, og dernæst - samme dag, som angrebet fandt sted - havde søgt på, hvor et angreb skal ramme. Politiet har ifølge Ekstra Bladet nu droppet sagen, der kom bag på it-chef Steen Ejler Olsen. Han siger til avisen, at det nu står klart for kommunen, at 'vi må købe os til beskyttelse', og derfor bruger kommunen nu to mio. kr. på it-sikkerhed om året.

 

 

 

thb