DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

SFO-børn lærer at bygge og programmere robotter

KORT NYT2. MAJ 2016 14.52

Flere børn skal få øjnene op for, at robotter og programmering er et godt karrierevalg. Derfor er 500 SFO-børn i Trekantområdet lige nu i gang med selv at bygge robotter og programmere dem. Og det er ikke en helt dum idé, at børnene i så ung en alder stifter bekendtskab med programmering og robotter, da det kan være med til at øge deres forståelse for, hvor store muligheder der er på området. Det siger Cathrine Hasse, der er professor på Institut for Pædagogik til DR Trekanten.

- Det er enormt vigtigt at prøve selv, så man kan mærke, hvad der skal til for at få en robot til at fungere, siger hun.

Udover at børnene har det sjovt, er robotterne også en øjenåbner for, hvor vigtigt det er at arbejde sammen. Det mener Kristian Langborg-Hansen, der er projektleder hos App Academy, der står for at undervise børnene. Nogle er for eksempel gode til at programmere og andre er gode til at bygge robotten. Projektet fortsætter indtil sommerferien og i alt får knap 20 SFO'er i Trekantområdet besøg af robotterne.

dc