DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Robotter sorterer affald med kunstig intelligens

KORT NYT30. APR 2018 8.31

Mulighederne for moderne robotteknologi i affaldsbranchen er mange, fordi det kan sortere affald mere effektivt. Det fremhæver Teknologisk Institut, der i samarbejde med svenske Refind Technologies har udviklet et nyt robotsorteringssystem, som ved hjælp af kunstig intelligens kan genkende og sortere batterier og elektronikaffald. Teknologien vil samtidig kunne give et forbedret arbejdsmiljø for medarbejdere i affaldsindustrien. Det skriver IT Reload.

- Potentialet for robotteknologi i affaldsbranchen er kæmpestort, fordi det mere effektivt kan få sorteret vores affaldsmængder, og vi mere effektivt kan få trukket de ressourcer ud af vores affald, som vi har brug for, siger sektionsleder Jacob Kortbek, Teknologisk Institut.

Med robotsystemet - der gør brug af avancerede kamerateknologier og deep learning til at genkende de forskellige objekter - er det muligt at sortere de betydelige dele fra som fx dyrebare chips eller guld fra mobiltelefoner. Når systemet er i stand til at skelne mellem eksempelvis telefoner og fjernbetjeninger, bliver de mere dyrebare batterier fra telefonen ikke smidt ud sammen med de mindre kostbare batterier fra fjernbetjeningen. På den måde er det muligt for robotsystemet at skabe en bedre ressourceudnyttelse for samfundet.

 

rp