DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Robotter overtager syge elevers plads i skolen

I Frederikshavn kan langtidsfraværende skoleelever deltage både fagligt og socialt igennem robotter, der overtager deres plads i klassen

FREDERIKSHAVN: Det kan lyde som noget fra en science fiction film, men det er den skinbarlige virkelighed: Langtidsfraværende elever kan blive erstattet af robotter i klassen.

Indtil nu er skoleelever i Frederikshavn, der er langtidsfraværende pga. sygdom eller operationer, typisk blevet tilbudt et begrænset antal timer af sygeundervisning, hvor læreren besøger eleven i hjemmet. Dermed er eleven væk fra det sociale klasseliv, undervisning og andre arrangementer, der hører en skolehverdag til. Det skal et testforsøg med kommunikationsrobotter lave om på.

- Afprøvningen med kommunikationsrobotter skal sikre en øget tilstedeværelse for den enkelte elev i skoledagen - et mål er at sikre en øget socialisering under langtidssygefravær. Det at være væk fra skoledagen, kammerater og lærere giver nogle udfordringer for de elever, der bliver ramt af en langtidssygeperiode, siger digitaliserings konsulent Morten Hedegaard.

Eleven er tilstede i undervisningen gennem en kommunikationsrobot der styres fra elevens computer i hjemmet eller der hvor eleven nu befinder sig. Eleven deltager i undervisningen gennem videodeltagelse og kan frit styre sin robot rundt i rummet. Frederikshavn Kommune afprøver lige nu to robotter.

- Vi er spændte på resultaterne af vores afprøvninger. Robotterne er blevet taget godt imod af elever og lærere, siger skolechef Vibeke Post Madsen, Frederikshavn Kommune.

dc

--BILLEDE2--
Foto: Frederikshavn Kommune