DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Region Midtjylland

Robotter effektiviserer og gavner arbejdsmiljøet

Flere robotter og mere automatik forbedrer kvalitet, effektivitet og arbejdsmiljø på Regionshospitalet Viborg.
15. MAR 2019 9.05

MIDTJYLLAND: Ombygningen af sterilcentralen på Regionshospitalet Viborg betyder et goddag til mere automatik og robotter. Det gavner både kvaliteten og arbejdsmiljøet, oplyser Region Midtjylland.

I første omgang er det den såkaldt urene del, hvor instrumenterne indleveres, af sterilcentralen, der er bygget om. Der er installeret nye vaskemaskiner og robotter, så instrumenter fra hele hospitalet forbehandles centralt frem for i de enkelte afdelinger og afsnit. 

Den øgede automatik skal også gøre arbejdsgangene lettere og dermed forbedre arbejdsmiljøet. De gør nemlig, at de ansatte kan undgå mange løft, vrid og gentagelser.

- Det betyder samtidig, at vores dygtige medarbejdere kan bruge tiden og kræfterne på de specialiserede opgaver frem for simple opgaver med at flytte rundt på instrumenterne, siger afdelingssygeplejerske Karina Vestergaard Jensen.

Den nye teknologi betyder ikke færre hænder i sterilcentralen, men til gengæld er kapaciteten og opgaveflowet udvidet, så hospitalets 37.000 instrumenter bedre kan efterses af det specialiserede personale.

Ombygningen af sterilcentralens urene del er første del af hele sterilcentralens ombygning. Hospitalet er i gang med at søge midler til og lægge en plan for ombygning af den del, hvor instrumenterne steriliseres og pakkes. Regionen håber at have ombygningen helt færdig i 2021. 

ibs