DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Robotprogram overtager to rutineopgaver i Sønderborg

Kommune vil drage egne erfaringer og selv afprøve nye teknologier
13. JUL 2018 8.30

SØNDERBORG: Efter et vellykket pilotprojekt har Sønderborg Kommune valgt at flytte to rutineprægede processer over på robotter, oplyser kommunen.  
 
De to processer, der er flyttet til robothåndtering, er kontering af MobilePay-betalinger og en såkaldt AKUT-refusion.

Det første sikrer bogføring af MobilePay betalinger fra banken til kommunens økonomisystem. Robotten modtager dagligt et dokument med MobilePay-betalinger fra banken, behandler disse data og laver en ny fil, som indlæses og bogføres i økonomisystemet.

Det andet gælder fakturagenerering og indberetning i lønsystemet for såkaldt AKUT-refusion, der dækker, når tillidsrepræsentanter deltager i kurser og møder, tilrettelagt af deres faglige organisation. Den lønudgift kan hver måned faktureres til det pågældende hovedforbund, og robotprocessen indeholder den fakturering samt bogføring af refusionen i lønsystemet.  

Mange kommuner er i gang med at implementere robotter i processer, som er præget af rutine og samkøring af flere systemer. Det er ikke mindst i processer, hvor netop flere systemer skal sammenkøres, at der er tid at spare. Sønderborg Kommune har ønsket at drage egne erfaringer og selv afprøve forskellige nye teknologier for at afdække, om de rette opgaver kunne genereres og for at sikre, at de rette kompetencer var til stede.

Pilotprojektet er ikke endeligt afrapporteret, men når det sker, er forventningen, at der er mulighed for at automatisere flere processer.

ka