DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rigspolitiet kan komme på banen i strid om strid villaejer

KORT NYT6. DEC 2019 11.30

AARHUS: På trods af flere advarsler fra kommunen valgte en villaejer at fortsætte byggeriet af sin villa i Skødstrup, hvor soklen var bygget højere end tilladt. Det førte til en afgørelse i retten om, at ejeren skulle betale tvangsbøder på 500 kr. om ugen. Men på grund af tekniske problemer med inddrivelsen, er der ikke blevet inddrevet noget, skriver Århus Stiftstidende.

Det fik teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) på banen og til at sende et nødråb til Christiansborg, hvor sagen er endt hos skatteminister Morten Bødskov (S). Han kvitterer med at svare, at inddrivelsesindsatsen har været utilstrækkelig, og at Rigspolitiet i yderste konsekvens kan komme på banen i sagerne.

Inddrivelsen har nemlig været et problem i årevis, da it-systemerne ikke taler sammen. Men nu vil Gældsstyrelsen og Rigspolitiet tale sammen, og Gælddstyrelsen har fået gamle fordringer. Hvis der stadig er tvivlssager, skal Rigspolitiet tage stilling til dem. Simsek er dog ikke tilfreds med ministerens svar, og at kommunen reelt ikke kan stille noget op. Han tager derfor sagen med til borgmester Jacob Bundsgaard (S).

ibs

Læs mere hos Stiftstidende.