DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Jakob Jørgensen, Ritzau Foto.

Retspolitiker politianmeldt for at blande sig i bestikkelses-retssag

Forsvarsadvokat i Atea-bestikkelsessag har anmeldt formand for Folketingets retsudvalg Peter Skaarup (DF)

SJÆLLAND: Formanden for Folketingets retsudvalg Peter Skaarup (DF) er blevet politianmeldt som udløber af den igangværende retssag om bestikkelse med udspring i Region Sjælland og it-virksomheden Atea.

Politianmeldelsen er foretaget af advokat Naja Wærness Larsen, der er forsvarer for en af de tiltalte i bestikkelsessagen. Anmeldelsen begrundes med, at Peter Skaarup i et debatindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside har blandet sig i retssagen.

Blandt andet denne sætning er ifølge Ritzau faldet forsvarsadvokaten for brystet:

'Sagen drejer sig om smøring og bestikkelse af nu tidligere chefer i bl.a. Region Sjælland begået af it-selskabet Atea, der gerne ville beholde opgaven med at levere it-løsninger til Region Sjælland og derfor 'smurte' de ansvarlige på regionskontoret med luksusrejser, it-udstyr og dyre middage.'

Udenforståendes indblanding i retssager er forbudt hvis der er tale om 'udtalelser, der er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommerne, domsmændene eller nævningerne med hensyn til sagens afgørelse', som det hedder i retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, og netop den paragraf har tidligere været omdrejningspunkt for en lignenden politianmeldelse i en anden sag, også rettet mod blandt andre Peter Skaarup.

Nu som dengang tager han politianmeldelsen med sindsro.

- Selvfølgelig skal politikere kunne diskutere de love, vi selv har udformet. Indlægget jeg har skrevet, handler ikke om skyld eller ikkeskyld, men om det urimelige i det danske retssystem, hvor økonomisk kriminalitet straffes langt hårdere end personfarlig kriminalitet, siger han til Ritzau.

I indlægget skrev han, at den slags bestikkelse 'er forbudt, og det skal straffes'. Men han mener ikke, at det er at blande sig.

- Jeg beskriver bare det, som er fremkommet i medierne, og så siger jeg, at hvis man dømmes for det, er det klart, at man har et problem, og det skal markeres kontant. Men jeg fælder ikke dom over nogen, siger han.

I en tidligere lignende sag afviste først Københavns Politi, så Statsadvokaten i København og til sidst Rigsadvokaten at sigte Peter Skaarup og fem andre folketingspolitikere, Inger Støjberg (V), Pia Kjærsgaard (DF), Martin Henriksen (DF), Trine Bramsen (S) og Karsten Lauritzen (V), for efter en byretsdom mod den såkaldte 'boghandler fra Glostrup' Said Mansour at have kritiseret at dommen på fire års fængsel ikke også fratog ham sit danske statsborgerskab.

Her var det byretsdommeren, der højst usædvanligt gik i rette med politikerne, og Mansours forsvarer der efterfølgende anmeldte dem, men anklagemyndigheden afviste i flere omgange at der skulle være foregået noget strafbart.

 

Se Peter Skaarups debatindlæg hos Jyllands-Posten.