DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Michael Kjærgård, dknyt

Regionerne: Teknologi er fremtiden for sundheden

Regionerne kom til verden samtidig med smartphones. Hvad kan der ikke ske på teknologiområdet de næste ti år? spørger regionernes formand Bent Hansen (S)
6. APR 2017 10.15

AARHUS: Den teknologiske udvikling vil åbne hidtil ukendte muligheder for sygdomsbehandling, men de kommer ikke af sig selv. Der skal investeringer til, lød budskabet fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), da regionerne torsdag holdt generalforsamling i Aarhus.

Det er ti år siden, regionerne blev dannet, og det er også ti år siden, 'smartphones begyndte at forandre vores hverdag', sagde Bent Hansen.

- Det er næsten umuligt at forudsige, hvilke muligheder udviklingen vil tilbyde os inden for de næste ti år, sagde han, men kom så alligevel med et par gæt: Kunstig intelligens kan forsyne os med ekspertviden fra hele verden, robotteknologi kan aflaste praktiske opgaver, og telemedicin kan hjælpe patienter til ikke først og fremmest at være patienter men også have et amindeligt liv.

- Men den nye teknologi kræver massive investeringer, sagde Bent Hansen med adresse til regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der er til stede og senere skal tale til generalforsamlingen.

Bent Hansen opfordrede til at anlægge samme høje ambitionsniveau som for hospitalsbyggerierne, men ville dog ikke foreslå 100 mia. kr. igen, beroligede han. Fire mia. kr. ville være en begyndelse, lod han forstå.