DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Christian Klindt Sølbeck, Ritzaufoto.

Regionerne: Langsomt internet koster op mod 30.000 job

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at dårlige internetforbindelser koster op mod 30.000 nye arbejdspladser og 24 mia. kr. i BNP

Over 370.000 husstande og virksomheder har ikke adgang og abonnement til bredbånd med en hastighed på minimum 100/30 Mbit/s. Det viser en ny analyse fra Danske Regioner, der opfordrer politikerne på Christiansborg til at vedtage et nyt teleforlig, så der kan etableres bedre bredbåndsløsninger i hele landet.

- Det vil give tiltrængte arbejdspladser og vækst – blandt andet i yderområderne, der netop har brug for væksten, siger næstformand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V).

Hun nævner, at med gode bredbåndsforbindelser vil fx campingpladser og sommerhusområder kunne tiltrække flere turister, der i dag ofte efterspørger hurtig forbindelse til resten af verden.

De fem regioner har – ligesom regeringen – en målsætning om, at alle skal have adgang til hurtigt bredbånd i 2020. I dag har 88 pct. af danske virksomheder og husstande ifølge en opgørelse fra Energistyrelsen mulighed for adgang. Men der er altså stadig 12 pct., der ligger i 'sorte huller' – især i Region Sjælland, Region Nordjylland samt i Vestjylland, på Djursland og i det vestlige af Nordsjælland. Og det skal der gøres noget ved:

- Der må ikke være et digitalt A- og B-hold, hvor adgang til bredbånd og mobildækning afhænger af, hvor i landet man driver virksomhed, eller hvor i landet man bor, siger Stephanie Lose.

 pv