DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Region til sygehuse: Styr medarbejdernes it-køb

Syddansk bilagssjusk handler bl.a. om medarbejderes indkøb af elektronik uden om indkøbsaftaler
9. DEC 2015 8.44

SYDDANMARK: Der skal være klarere linjer for indkøbene på sygehusene i Syddanmark. Sådan lyder det fra Region Syddanmark, efter en rapport har vist, at medarbejdere på regionens sygehuse i flere tilfælde har købt elektronik uden om regionens indkøbsaftaler og it-afdelinger - uden forhåndsgodkendelse fra deres chefer, oplyser DR Syd.

- Der er for eksempel tilfælde, hvor der er blevet købt iPhones og Macbooks fra Apple, siger økonomikonsulent Brian Bønsdorff, der står bag rapporten, til DR Syd.

Da de brugte penge er nogle, som sygehusene selv har tjent, er der ikke noget ulovligt i købene. Alligevel skal der fremadrettet være bedre styr på, hvad der bliver indkøbt, og bilagene skal være i orden, lyder det fra regionen.

Og det vil man rette sig efter, siger direktør på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, Per Busk, der dog understreger, at der ikke er købt ting, der ikke var tilladelse til:

- For os er det en påmindelse om, at vi skal have styr på det her. Hos os har der også været eksempler på, at vi skal være bedre til at dokumentere tingene, og det er selvfølgelig noget, som vi vil følge op på, siger han.

Regionsrådet skal i eftermiddag drøfte indkøbene på regionens sygehuse.

ka