DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Region Syd og KMD skrotter kontrakt om nyt it-system

Region Syddanmark og it-leverandøren KMD er enige om at indstille kontrakt om levering af nyt it-system
25. JAN 2017 16.30

SYDDANMARK: Region Syddanmark og den udskældte it-leverandør KMD har efter længere tids forhandling ophævet en kontrakt om levering af et nyt løn- og personalesystem. Det skriver netmediet Version2.

KMD vandt kontrakten tilbage i januar 2016, men i november hvor systemet skulle leveres, nægtede regionen at kvittere for systemet, fordi det ikke levede op til kravene fra udbuddet

Det er nu endt med, at der er indgået en aftale mellem parterne om at indstille kontrakten, oplyser regionen. Kontrakten havde ifølge Version 2 en værdi på lidt over 100 mio. kr. over en periode på seks år.

Hos KMD bekræfter kommunikationschef Christoffer Hellmann i en mail, at projektet er droppet:

- KMD kan bekræfte, at projektet er stoppet. Ingen af parterne betaler noget beløb til den anden part som følge af, at projektet stopper, og efter gensidig aftale går parterne hver til sit.

Beslutningen fra Region Syddanmark og KMD kommer på et tidspunkt, hvor både kommunerne og pensionsselskabet ATP er gået offentligt ud med skarp kritik af KMD.

Kommunernes it-fællesskab Kombit har anklaget KMD for bevidst at trække leveringen i langdrag, alt imens KMD modtager penge på at drifte de it-systemer, som de nye løsninger skal erstatte. Det samme gjorde KL-formand Martin Damm (V) tidligere på ugen.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), slog onsdag fast, at det offentlige - trods utilfredshed med KMD - ikke generelt kan udelukke KMD fra at byde ind på nye it-projekter.

Ritzau