DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Jebreili Kamran, Polfoto.

Region Sjælland forbyder ansatte at tage imod rejser

Klokkeklart regelsæt som udløber af it-bestikkelsessag

SJÆLLAND: Region Sjælland har til samtlige ansatte udmeldt et totalt forbud mod at tage imod rejser fra private firmaer, skriver DR Sjælland. Eksempelvis må regionens ansatte kun deltage i en konference i udlandet, hvis regionen har betalt.

Beskeden er en udløber af bestikkelsessagen i it-afdelingen hvor det kom frem, at flere medarbejdere havde været på en kostbar rejse til Dubai - betalt af et privat it-firma, som fik million-ordrer i Region Sjælland.

Revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers er for tiden ved at kulegrave, hvad der egentlig er sket i it-skandalen. Et af de første resultater af kulegravningen er et klokkeklart regelsæt, der forbyder medarbejderne at tage imod rejser fra private firmaer.

- Vi vil ikke på nogen måde tolerere, at medarbejdere risikerer at bringe sig i et afhængighedsforhold til vores leverandører. Hvis man rejser, skal det ske efter de samme regler som politikere, nemlig at der bliver afleveret udførligt regnskab, og regionen betaler, siger regionsrådformand Jens Stenbæk (V) til DR Sjælland

Revisionsfirmaet fremlægger de endelige resultater af sin kulegravning den 7. marts.

mk