DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Foto: Simon Fals

Region: 9000 systemfejl har forsinket lægernes arbejde

I ti dage har Herlev og Gentofte Hospital kørt på halvt blus, og Overlægeforeningen mener, det er nødvendigt at sætte tempoet yderligere ned

HOVEDSTADEN: IT-systemet Sundhedsplatformen gik i luften 21. maj på Herlev og Gentofte Hospital, som administrativt hører sammen. Og ifølge Region Hovedstaden forløb alt som planlagt.

Men siden systemet er blevet indført, er over 9000 fejl blevet indrapporteret.

Selvom man har kalkuleret med den høje fejlrate, så anerkender regionen nu, at der især er alvorlige problemer med at få Sundhedsplatformen til at samarbejde med de øvrige systemer.

- Og det er meget vigtigt, at det bliver løst, for det er noget af det, som både forsinker lægerne rigtig meget og gør det besværligt, siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

The Big Bang
Dermed anerkender han Overlægeforeningens kritik af det nyindfasede it-system på Herlev og Gentofte Hospital.

Foreningen har påpeget, at den nye platform på nuværende tilfælde forstyrer behandlingen i en sådan grad, at Herlev og Gentofte Hospital bør behandle endnu færre patienter, indtil man har fået det helt op at køre - også selv om man på hospitalet i indkøringsfasen behandler halvt så mange patienter som normalt.

- Det er hårdt tiltrængt med nyt it-system i Region Hovedstaden, men problemet er, at man har kastet sig ud i 'The Big Bang'.

- Og det er fint nok, hvis man så retter op efter et par dage, men nu har der været nedsat aktivitet i ti dage, og det er er urealistisk at sætte aktiviteten op, siger overlæge Lisbeth Lintz, der er medlem af Overlægeforeningens bestyrelse.

Vurdering på trapperne
Mandag er det planlagt, at hospitalet skal op og have 75 pct. af det normale patientantal. Men ifølge Svend Hartling vil der i de kommende dage ske en vurdering af, om det er forsvarligt at lade hospitalerne tage flere patienter.

- Nogle af tingene er forventet løst i disse dage. Og så regner vi med, at de fortsat løser problemer i de kommende dage og hen over weekenden. Så må vi på mandag se på, om problemerne er løst, siger han.

Platformen er Danmarks største sundheds-it-projekt og skal erstatte 30 sundheds-it-systemer. Den kommer til at dække 12 hospitaler og servicere 2,5 millioner borgere og skal benyttes af 44.000 medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Ritzau