DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

Regeringen lægger Sundhedplatformens fremtid i nye hænder

Ifølge regeringen vil det være den nye statslige myndighed Sundhedsvæsen Danmark, der skal afgøre Sundhedsplatformens fremtid.
17. JAN 2019 15.45

Sundhedsplatformens skæbne står ifølge regeringen til at blive afgjort i Sundhedsvæsen Danmark, det nye statslige organ i det danske sundhedsvæsen. Således vil de fem sundhedsforvaltninger ikke frit kunne beslutte, hvilket system de ønsker i deres område.

I regeringens udspil til sundhedsreformen lægges der op til, at Sundhedsvæsen Danmark skal godkende alle større it- og digitaliseringsprojekter i sundhedsforvaltningerne for at ensarte it-systemer over hele landet.

'Dermed er der med den nye organisering etableret rammer, som fremadrettet kan hindre, at der med fremtidige systemer opstår samme implementeringsproblemer, som brugerne af Sundhedsplatformen har oplevet', lyder begrundelsen i udspillet.

Ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) kommer Sundhedsvæsen Danmark til at få frie hænder til at afgøre, om for eksempel Sundhedsplatformen skal skiftes ud, sådan at der bliver et fælles EPJ-system (Elektronisk Patientjournal) i hele landet.

- Med det, vi lægger frem her, så vil der være musklerne til at lave ét samlet system i Danmark. Vi vil sikre, at historien ikke kan gentage sig, og at man også får musklerne til at arbejde i retning af ét integreret system, siger hun til ITWatch.

På nuværende tidspunkt anvender både Region Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark systemet EPJ, mens Region Hovedstaden og Sjælland benytter Sundhedsplatformen, som har mødt massiv kritik for blandt andet forsinkelse og fejlmedicinering.

eo