DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
(Foto: Jens Dresling, Polfoto)

Randers omtænker sin hjemmeside til mobile first

Mere end 40 pct. af brugerne tilgår randers.dk mobilt, så nu er hjemmesiden bygget til smartphone med tilpasning til større skærme i stedet for omvendt
3. DEC 2015 15.30

RANDERS: Et besøgstal på over 40 pct. af brugerne, der tilgår kommunens hjemmeside fra en mobiltelefon, har fået Randers Kommune til at sadle om og omlægge til en hjemmeside, der ikke alene er mobilvenlig, men tænkt til mobil.

Mobile first hedder konceptet, der betyder, at hjemmesidens udseende og arkitektur som udgangspunkt er konstrueret til en smartphone og kan tilpasse sig visning på tablet eller desktop. Tidligere generationer af hjemmesider var i bedste fald tænkt omvendt.

Men besøgstallene peger entydigt på, hvad vej det bærer, og Randers er derfor bevidst gået efter mobile first, fortæller kommunikationschef Karen Balling Radmer.

Sammen med den nye visuelle opbygning er den bagvedliggende teknik også udskiftet, så hjemmesiden nu bygger på en open source-platform. Randers' hjemmeside er således den første kommunale i Umbraco 7. Den åbne platform gør det muligt at blive en del af fælles udviklingsmuligheder på tværs af kommuner og samtidig minimere udgifter til betaling af licenser.

Her og nu gælder det imidlertid indholdet, og her er man langt fra færdige med at tænke nyt - og lære at tænke nyt. Når kommunens webredaktører opbygger siderne, skal de ikke længere have en bruger bag en desktop-skærm i tankerne, men en bruger, der tilgår siden fra en smartphone.

- Det er en ny tankegang. Det stiller nye krav til at fatte sig i korthed og bruge links og billeder på en ny måde. Så vi øver os og er på vej i mål, siger Karen Balling Radmer.

 

Se Randers Kommunes hjemmeside.