DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Radar i lyskryds giver bedre trafikflow

KORT NYT25. AUG 2016 11.04

AARHUS: Radarer, der fordeler det grønne lys i fire lyskryds efter den aktuelle trafikmængde, har forkortet rejsetiden med mere end ti pct. på indfaldsvejen Christian X’s Vej i Aarhus. Tidligere var de fire kryds tidsstyrede så fordelingen af grønt lys  var den samme både i morgenmyldretiden og sen aften.

- Trafikstyring er den mest hensigtsmæssige måde at styre krydsene på en stor indfaldsvej som Christian X’s Vej, hvor trafiksituationen varierer meget i løbet af dagen. Med den nye teknologi undgår myldretidstrafikken at blive bremset af en 21 år gammel tidsindstilling, der insisterer på at give grønt til sidevejene, selvom der ikke er behov for det, siger projektleder Asbjørn Halskov-Sørensen.

Langt størstedelen af alle store kryds i byen er trafikstyrede enten via sensorer i asfalten, video eller radarer. Ifølge Asbjørn Halskov-Sørensen bliver radarer mere udbredt, fordi det ofte er et billigere alternativ, der har potentiale til at give en mere fleksibel trafikstyring.

 

Aarhus Byråd har i foråret 2016 bevilget 34,5 mio. kr. til Intelligente Trafik Systemer (ITS). Det dækker over systemer og teknologisk udstyr, der er med til at lette trafikken og gøre transport af mennesker og gods mere effektiv, miljørigtig og sikker.