DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Politiet dropper hackersag mod it-ansat

Efter to års efterforskning har politiet droppet sigtelsen mod tidligere Netcompany-ansat, som KMD anklagede for at have hacket it-leverandørens system.

FREDERIKSBERG: Efter to år har politiet valgt at droppe en sigtelse for hacking mod Esben Warming Pedersen. Dermed er sidste punktum sat i sagen, hvor it-virksomheden KMD politianmeldte ham for at have hacket et af it-leverandørens systemer. Det vækker glæde hos Esben Warming Pedersen, der pludselig befandt i centrum af en sag med alvorlige beskyldninger, skriver FinansWatch.

- Det var selvsagt ekstremt ubehageligt for mig og min familie, at sagen pludselig kom til at handle om, hvorvidt jeg var en hacker – i stedet for at handle om sagens kerne: Sikkerhedshullet, som viste sig at have stået pivåbent i 12 år, lyder det i en skriftlig kommentar fra Esben Warming Pedersen, som fortsætter:

- Derfor er jeg også meget glad for, at politiet og anklagemyndigheden efter to års proces har valgt at frafalde sigtelsen – og at det dermed er slået fast, at jeg ikke hackede KMD. Jeg var ikke inde og rode nogen steder, hvor jeg ikke skulle eller måtte, som KMD ellers var ude at sige i pressen.

Det hele begyndte med, at Esben Warming Pedersen faldt over en sikkerhedsbrist i et KMD-system, da søgte efter en børnehaveplads til sin søn. Her opdagede han, der selv tidligere har været ansat hos it-firmaet Netcompany, ved et tilfælde, at KMD’s system til digital pladsanvisning, gjorde det muligt at udtrække hele cpr-registeret gennem siden.

Kontaktede kommunen - og blev politianmeldt
Esben Warming Pedersen kontaktede Frederiksberg Kommune og KMD for at gøre opmærksom på sikkerhedshullet, men efterfølgende valgte KMD at politianmelde ham for hacking.

Det førte til, at der blev rejste en sigtelse, og politiets afdeling for personfarlig kriminalitet indledte en efterforskning af sagen. Esben Warming har hele tiden anført, at han intet forkert havde foretaget sig, og kort efter sigtelsen sagde han, at han ville gøre det igen.

- Jeg var ked af, at hele opmærksomheden blev drejet over på min person og spørgsmålet, om jeg var en hacker mere end, at det her sikkerhedshul har været der i 12 år og KMD's andel i problemet, sagde han, da sagen opstod i 2017 til DR.

Han håber, at det at sagen droppes vil anspore andre til at jagte fejl i systemer af lignende karakter, skriver han i dag.

MG