DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Jens Dige, Polfoto.

Parkering uden mønter men med nummerplade

Aarhus dropper mønter i parkerings­automaterne. I stedet skal man taste sin nummerplade ind og betale med betalingskort, app eller skrabebillet
4. JAN 2016 11.03

AARHUS: Fra næste mandag afskaffer Aarhus Kommune muligheden for møntbetaling på de offentlige parkeringspladser. I stedet for at trække en billet skal bilisterne bruge parkeringsautomaterne til at indtaste deres nummerplade og på den måde tjekke bilen ind. Samtidig vil parkeringskontrollen overgå til at blive udført med nummerpladescannere, oplyser kommunen.

- Den nye ordning er en forenkling til gavn for bilisterne. De slipper nu for først at skulle hen til p-automaten og tilbage til bilen med en seddel til forruden, inden de kan gå deres ærinde. Nu kan de gå direkte fra automaten og ud i byen, siger Joshua Krogager, der er teamleder for Parkering og Taxi i Center for Byens Anvendelse.

Tre private parkeringsfirmaer udbyder tillige apps, der kan bruges til registrering af nummerplade og til betaling. De tre er Park-Park, EasyPark og ParkMan, og for at kunne bruge disse løsninger skal man have et abonnement hos et eller flere af selskaberne og desuden betale gebyr pr. transaktion.

Afskaffelsen af muligheden for møntbetaling kommer efter at andelen, der har betalt med mønter, er faldet fra 41,6 pct. i 2010 til 14,5 pct. sidste år. Foruden betalingskort og apps tilbyder Aarhus Kommune, at man kan betale med skrabebilletter med felter for år, måned, dag, time og minut, som skrabes væk, så tid og dato passer med tidsrummet for parkeringen.

mk