DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Parkering i Vejle nu med nummerplade-scannere

Ingen billetter og bomme i to af de kommunale p-huse i Vejle
13. OKT 2017 9.26

VEJLE: Som den første kommune i landet indfører Vejle nummerpladescannere i sine kommunale p-huse Trondur og Albert. Ordningen forventes i drift i det første kommunale p-hus i Vejle inden nytår, oplyser kommunen.      

Opgaven med at indføre det nye Smart City-parkeringssystem har netop været i udbud, og den tilfaldt firmaet SWARCO Danmark.

- Så vidt vi har kunnet finde ud af, er vi den første kommune i landet, der indfører det nye parkeringssystem, der skal gøre det meget nemmere at parkere i de offentlige p-huse. Og vi har store forventninger til det. Bedst af alt bliver det næsten umuligt at få en p-afgift, for man skal hverken trække en billet eller stille sin p-skive, siger formand for Teknisk Udvalg Peder Hummelmose (V). 

Ens nummerplade bliver scannet, når man kører ind i p-huset. Man skal altså ikke bruge tid på at trække en billet eller stille p-skiven. Man skal ikke gennem et bom-anlæg, men kan køre direkte ind. Der skal ikke lægges nogen billet i forruden. Man kan betale med sin mobil eller oprette en konto online, og man betaler nøjagtig for den tid, bilen har opholdt sig i p-huset.

Teknisk Udvalg har afsat 2 mio. kr. til projektet fra en innovationspulje.  

 

  • Et kamera registrerer bilens nummerplade ved indkørslen
  • Kunden kan betale med det samme via mobilen eller ved en automat, men man kan også registrere sig online, så afregningen sker automatisk
  • Et kamera registrerer bilens nummerplade igen ved udkørslen, og systemet tjekker, om der er betalt
  • Hvis der ikke er betalt, når bilen forlader p-huset, kan man betale senere online
  • Hvis man ikke har betalt inden for en frist på 48 timer, udløser det en faktura på parkeringen plus et gebyr

 ka

 

 

.