DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Overlægeråd i skarp udtalelse mod Sundhedsplatformen

KORT NYT13. SEP 2019 6.25
TEMA: Sundhedsplatformen

SJÆLLAND: 'Sundhedsplatformen er en kæmpemæssig katastrofe for lægerne og patienterne på de sjællandske sygehuse, og der er ingen udsigt til, at den bliver bedre'. Det siger formanden for Region Sjællands Overlægeråd, Anne Jung, der selv som overlæge på Holbæk Sygehus oplever de daglige problemer med Sundhedsplatformen ifølge Politiken.

Region Sjællands Overlægeråd, der repræsenterer 837 overlæger, kræver, at regionen afvikler Sundhedsplatformen så hurtigt som muligt, fordi den er til fare for patienterne. Rådet henviser til, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i sidste uge sagde, at de to regioner - Hovedstaden og Sjælland - havde fået en sidste advarsel, og at Sundhedsplatformen skal bringes til at fungere.

Ministeren har efter sundhedsloven en mulighed for at gribe ind og stille krav til regionerne, for eksempel om, at de skal have det samme it-system. Anne Jung siger, at 'vi så gerne, at ministeren brugte den mulighed til at få Sundhedsplatformen afviklet. Vi kan ikke se, at den kan bringes til at fungere. Og overordnet set vil det være godt med det samme system i hele landet.'

ka