DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Online trafikkort hjælper bilister uden om køer og trafikuheld

Et online trafikkort, der hele tiden opdateres med en lang række informationer om den aktuelle trafik, lanceres i dag af Vejdirektoratet
8. DEC 2015 12.03

Vejdirektoratet lancerer i dag et nyt online trafikkort, der giver et lynhurtigt overblik over den aktuelle trafiksituation til gavn for borgere, der skal ud på vejene.

- Tidligere skulle man lede efter trafikinformationer forskellige steder, men nu har vi samlet alle data ét sted. Vi har lavet et helt nyt trafikkort, der giver et samlet overblik over situationen ude på vejene. Det rummer alle de oplysninger, man har brug for som trafikant, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Trafikkortet rummer blandt andet information om den aktuelle trafik, ulykker, glatte veje, hvornår der sidst er blevet saltet, vejarbejde og cykelforhold. Vejene markeres på kortet med forskellige farver tilpasset den givne information. Eksempelvis får vejene en isblå farve, hvis de er blevet sneryddet eller saltet. Og kortet markerer med røde og gule trængselsstriber de strækninger, hvor der er tæt eller meget tæt trafik. Er man erhvervsdrivende er det muligt at få besked om eksempelvis frizoner, vægtgrænser, modulvogntogsnettet og ruter for farligt gods.

Med den nye tjeneste er det muligt at tilmelde sig en mailservice, så man får besked, når der sker ændringer i de vejarbejder, man ønsker at holde sig orienteret om, eller hvis der i øvrigt sker særlige hændelser på vejnettet - for eksempel hvis Storebæltsbroen bliver lukket. 

Kortet, der kan bruges på PC, tablet og mobiltelefon, opdateres løbende med input fra en lang række kilder blandt andet live data af den aktuelle trafik, fra vejkameraer og fra informationer fra trafikanter, politi, redning, kommuner og entreprenører.

Kortet kan ses her


dc