DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ombudsmand: Boyes opkald kan ikke kræves oplyst

Odense Kommune i sin gode ret til at hemmeligholde borgmester Anker Boyes (S) omstridte telefonregning

ODENSE: Ombudsmanden har givet Odense Kommune medhold i, at den ikke skal udlevere borgmester Anker Boyes (S) telefonregning fra efteråret 2011. Det skyldes, at det ikke skønnes muligt at udskille borgmesterens private opkald, oplyser ombudsmandsinstitutionen på sin hjemmeside.  

- Oplysninger om private opkald er ikke omfattet af retten til aktindsigt. Det gælder både for borgmestre og offentligt ansatte. Oplysninger om tjenstlige opkald skal derimod som udgangspunkt udleveres. Odense Kommune har imidlertid peget på, at det i Anker Boyes sag vil være meget vanskeligt at udskille det ene fra det andet, og det har jeg her mere end fire år efter ikke grundlag for at underkende, siger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen.   

Tilbage i 2014 søgte to journalister aktindsigt i Anker Boyes telefonregning fra efteråret 2011. Det skete, efter at det var kommet frem, at Odense Kommune havde fået en meget stor regning for borgmesterens brug af den telefon, som kommunen havde stillet til rådighed for ham. Anker Boye betalte efterfølgende selv regningen.

Der er tale om en specificeret telefonregning på 54 sider, som indeholder oplysninger om både borgmesterens private og tjenstlige opkald (de sidste to cifre i numrene er skjult fra teleselskabets side), sms-beskeder og dataforbrug.

En mindre detaljeret regning fra samme periode er tidligere blevet udleveret af kommunen. 

mk