DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Om den tilsyneladende uomgængelige digitalisering

KORT NYT28. MAJ 2018 9.42

‘Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande’. Det er vist den sætning, der bruges mest i bogen 'Eksponeret - grænser for privatliv i en digital tid’, redigeret af Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved institut for menneskerettigheder og Birgitte Kofod Olsen, partner og phd.ved carve consulting.

Sådan indleder Anders Kjærulff - radiovært på Radio24syv og klummeskriver på kommunen.dk - sin anmeldelse af bogen, som han kalder 'en slags status-opgørelse på forholdet mellem individ, stat og kapital anno 2018. Og  hvilken der også 'råbes op om behovet for rettidig omhu, nødbremser eller måske noget så kættersk som simpelthen at lægge en ny kurs, væk fra digitaliseringens tilsyneladende uomgængeligheder?'

Bogen er delt op i fire temaer: ‘Samfundets interesse i Big Data’, ‘Den datadrevne økonomi’, ‘Cybersikkerhed’ og ‘Tilsyn og kontrol’. Hver tema belyses af en række forskellige forfattere og afsluttes ifølge Kjærulff med en række glimrende og klare faktasider, der beskriver, hvilken jura og lov, der omgiver hvert tema, her især de foreløbige konsekvenser af den Europæiske Dataforordning, GDPR, General Data Protection Regulation.

 

Læs anmeldelsen på kommunen.dk - kræver abonnement eller tilmelding til nyhedsbrevet.