DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Michael Barrett Boesen, Ritzau Scanpix

Odense vil fortsætte som esports-by

Odense er vært for sæsonfinalerne i Counter-Strike for tredje gang og forsøger at markere sig som Danmarks esports hovedstad med både uddannelser og turneringer.

ODENSE: I denne weekend løber ESL-sæsonfinalerne i Counter-Strike af stablen i Odense i Jyske Bank Arena. Det gør den for tredje gang, og dermed udløber den foreløbige kontrakt mellem kommunen og ESL Pro League. Står det til borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), så er det et samarbejde om esport, der skal fortsætte. Det skriver DR. 

Odense har tidligere været vært for sæsonfinalerne i 2017 og 2018, hvor de danske verdensettere, Astralis, vandt i 2018. Tidligere har blandt andre London, Dallas og São Paolo været vært for turneringen. Det har kostet 11,3 mio. kr. at afholde turneringen de seneste tre år, men man vurderer fra kommunens side, at det er en god forretning, da man har set en stigning i omsætningen på cirka ti mio. kr. 

- Vi har fat i noget. Både med den værdi, det giver tilbage til byen, men også med den globale eksponering, Odense får, siger Peter Rahbæk Juel til DR.

Foruden sæsonfinalerne, afholdes der ligeledes Odincon, en stor messe, hvor der også afholdes Danish Game Awards. 

- Vi arbejder på højtryk med at få en aftale på plads med både kommunen og ESL, siger administrerende direktør i Odense Sport og Event Enrico Augustinus til TV2 Fyn.

Uddannelse og DM
Odense har tidligere forsøgt at markere sig indenfor esport, hvor Odense Esport tidligere i år blandt andet overtog Dansk Esport Uddannelse (DEU) i foråret. Siden 2017 har DEU har udvklet og leveret kurser til blandt andet esportstrænere og videregående uddannelser.

- Vi har i forvejen gode tilbud og aktiviteter inden for uddannelse og træning, og nu kan vi tage næste skridt. Mere konkret kan man forvente, at Odense Esport tager initiativ til en 'E-sports – STU' (En STU er en treårig ungdomsuddannelse for unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov.) i Odense og flere tilbud om drift og oprettelse af e-sport for skoler og foreninger, fortalte direktør i Odense Esport, Jens Martinus Pedersen til Fyens Stiftstidende i foråret.

Odense har desuden de sidste to år afholdt Danmarks mesterskaberne i Counter Strike, League of Legends og Fortnite. I 2018 blev finalerne afholdt på Rådhuspladsen, mens det i år blev afholdt på Odeon. 

- Der er en fantastisk energi i esport, som jeg ser frem til, og som by er det interessant at være vært for DM, sagde Peter Rahbæk Juel dengang om værtskabet til TV2 Fyn. 

Engegamentet og støtten i esport hører til i den samlede strategi i kampagnen 'Road to Odense'. Her forsøger Odense Kommune, Odense Robotics og Technology Denmark at gøre opmærksom på udviklingen i blandt andet it- og robotteknologi i Odense gennem eksempelvis Twitch, der er en streamingplatform på internettet, der er populær til esport.