DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt website viser aktuel mobil- og internetdækning

I dag åbner Tjekditnet.dk. Her kan alle tjekke dækningen for både mobil og internet helt ned på adresseniveau

Med Tjekditnet.dk bliver det nemmere for regeringen, kommunerne og teleselskaberne i fællesskab at adressere de huller, der fortsat findes. Samtidig bliver det nemmere for forbrugerne at vælge teleselskaber, som dækker bedst i deres lokalområde.

- Mobildækning skal være god i hele Danmark. Derfor har vi i længere tid arbejdet tæt og godt sammen med teleselskaberne for at skabe mere gennemsigtighed omkring danskernes mobildækning. Resultatet er en kortlægning, som ikke findes andre steder i verden, og som er et rigtig godt værktøj for forbrugerne, når de skal vælge mobilselskab, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), som har telemarkedet som sit ansvarsområde.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet står bag Tjekditnet, der giver svar på mobil- og bredbåndsdækningen helt ned på adresseniveau.

- I mere end 98 pct. af landet kan man bruge sin mobiltelefon til at tale med. Men der er fortsat lokale områder, der halter efter. Derfor har vi også stillet krav til mobilselskaberne om, at de skal dække flere af de sorte huller, siger Lars Chr. Lilleholt.

Fakta

  • På Tjekditnet.dk er det muligt at sammenligne dækningen for de fire mobilselskaber i Danmark (Telia, Telenor, 3 og TDC) med eget mobilnet på en enkel måde.
  • Man kan se dækningen for hvert mobilnet og for alle mobilnet samlet.
  • Tjekditnet.dk giver mulighed for at se mobildækningen både på landsplan og på adresseniveau.
  • Tjekditnet.dk viser dækningen udendørs for tale og data på baggrund af mobilselskabernes egne dækningskort.
  • Hastigheder for mobilt bredbånd kan vises for 3G, 4G eller for 3G og 4G samlet.
  • Kortene opdateres fire gange om året, nuværende data på Tjekditnet.dk er fra september 2016.
  • Se Tjekditnet.dk her